YALÇIN BORATAP

1944 İstanbul doğumlu.

 

Orta eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi'nde yaptı.

 

Sonra iki yıl Londra'da İngilizce ve Tiyatro kursu gördü.

 

1963 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olarak çalışmaktadır.

 

Shakespeare'den Çehov'a, Musahipzade Celal'den Vedat Türkali'ye yabancı ve yerli 120'den fazla oyunda görev aldı. Bunun yanı sıra TRT ve bazı özel kanallarda dizilerde oynadı ve kültür içerikli birçok programın seslendirmelerini yaptı. 

Filmografisi


Bir Aşk Uğruna - 1994
Yıldızlar Gece Büyür - 1991
Kupa Kızı - 1986
Üç İstanbul - 1983
Karaoğlan Geliyor - 1972
Balaban Ağa
Piyanist
Soruşturma
Tatlı Dillim - 1973

Ref: https://www.dialog.com.tr/egitmenler/yalcin-boratap 

https://www.wikizeroo.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvWWFsw6fEsW5fQm9yYXRhcA